Body-Mind Centering®

Jobbágy Bernadett vagyok. Táncos-koreográfusként 10 évvel ezelőtt találkoztam testtudati (szomatikus) módszerekkel a Budapest Kortárstánc Főiskolán, majd az ArtMan Egyesület képzési programjában, ezt követően pedig a Kálmán Ferenccel való közös munkák során.

Az általam megismert megközelítések közül a Body-Mind Centering® nevű szomatikus iskola szólított meg leginkább, ebben mélyedtem el. A szomatikus iskolák és módszerek sajátélményű folyamatokon keresztül dolgoznak, vagyis a saját testen keresztül történő tapasztalásra hívnak, illetve ezeknek a tapasztalatoknak a "meghallását" segítik elő.

A Body-Mind Centering® sajátossága, hogy a klasszikus mozgásszerveken túl foglalkozunk zsigerekkel, folyadékokkal, belső elválasztású mirigyekkel és egyéb testi rendszerekkel, mozgásfejlődési folyamatokkal is.

A foglalkozásokon, jellemzően anatómiai, élettani és mozgásfejlődési jelenségeket, összefüggéseket igyekszünk megközelíteni – a kognitív ismeretek számbavételén túl elsősorban a mozgás, az érintés, a hangadás és a vizualizáció eszközeit használva.

Kiscsoportos óráimat kamaszkortól fölfelé ajánlom bárkinek. Az órákon való részvétel táncos előképzettséget nem igényel.

Bejelentkezés:

bernadett.jobbagy@gmail.com

30/864-00-98

vagy az alábbi űrlapon keresztül:

Ribizli Egészségműhely 2023 | Minden jog fenntartva.
Az Egészségműhelyben zajló foglalkozások minőségéért és szakmai hátteréért minden esetben a foglalkozást tartók felelősek. A "Ribizli Egészségműhely" fantázianév, a testi-lelki egészségért dolgozó munkatársak közösségét jelöli. Kapcsolat: Czecz Fruzsina, ribizliegeszsegmuhely@gmail.com
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!