Alapozó-és homloklebeny torna

Zimonyi-Vági Rebeka vagyok. Konduktor, alapozó-és homloklebenyterapeuta. 2015-ben szereztem konduktor diplomámat a Pető András Főiskolán, 2016-ban lettem alapozó mozgásterapeuta, kicsivel később pedig homloklebenyterapeuta. 2019-ben diplomáztam az ELTE
PPK-n kora gyermekkor pedagógiája szakirányon, jelenleg pedig a Szegedi Tudományegyetemen tanulok pszichológiát.

Szívem közepe a GYEREK. És a lelkemé is, mert kicsit én is gyermek maradtam. Kicsi, nagy, kisebb és nagyobb. Fürge és lassabb, ügyes és kacska, nagydumás és csendeske. 

Hadd mutassam be röviden az Alapozó-és homloklebeny terápiát! 

Az emberi agy csodálatos. Megfelelő segítséggel képes újra- és újrahuzalozni magát, ha valahol elakadna a fejlődésben. Ezt a csodát használja ki az Alapozó terápia is (csakúgy, mint a konduktív pedagógia), mely hasznos segítség lehet olyan
5 éven felüli gyermeknek, aki:

  • mozgáskoordinációs zavarokkal küzd, ügyetlen mozgású,
  • "sajtkukac", nehezen köthető le a figyelme,
  • "nem tudja a bal kéz, hogy mit akar a jobb", azaz téveszti az irányokat, esetleg nem alakult ki domináns oldala,
  • megkésett, vagy hibás beszédfejlődés alakul nála,
  • tanulási nehézségekkel küzd, esetleg enyhe értelmi elmaradást mutat.

A mozgás fejlődése, az új idegi kapcsolatok alakítása jótékonyan hat a kognitív képességekre, érzelmi életre egyaránt. A terápiát minden esetben vizsgálat előzi meg, ahol a gyermek számára legmegfelelőbb módszer kerül kiválasztásra.

A homloklebeny az emberi agy legfejlettebb területe. Kulcsszerepet játszik az emlékezet folyamataiban, a problémamegoldásban, a cselekedeteink megtervezésében, végrehajtásában, a fölösleges ingerek kiszűrésében, a rugalmas gondolkodásban, tevékenységek közötti váltásokban és a vázizmok irányításában is! Terápiánk során mozgásos gyakorlatok segítségével ingereljük a frontális lebeny területét, így ha gyermeked:

  • szétszórt,
  • nehezen alkalmazkodik az óvodai/iskolai szabályokhoz vagy épp változásokhoz,
  • az egyszerűbb tevékenységek megtervezése is káoszba torkollik,
  • a legkisebb madárcsicsergés is eltereli a figyelmét,

a homloklebenyterápia megfelelő lehet számára!

A terápia alapja az Alapozó terápia gyakorlata, így a fejlesztést minden esetben vizsgálat előzi meg! A terápia során a gyermekek "házi gyakorlatot" kapnak, amit otthon napi 10-15 percben gyakorolni szükséges a legjobb eredmény elérése érdekében. 

Szeretettel várok mindenkit! 

Bejelentkezés: 

rebeka.vagi@gmail.com

70/297-43-04

vagy az alábbi űrlapon: